De najaarsexcursie gaat naar Brielle. Het stadje op het eiland Voorne Putten, dat als eerste door de watergeuzen op 1 april 1572 (u weet wel: Alva’s bril) werd bevrijd van de Spanjaarden.

Ook speelde Brielle een rol tijdens het Rampjaar 1672. Engelse spionnen kwamen uit Harwich een ‘kijkje nemen’ in de Republiek. Zij kwamen aan land in Brielle en probeerden van daaruit informatie te verzamelen om zo een invasie vanuit zee voor te bereiden. Dankzij Michiel de Ruyter mislukte deze invasiepoging.

Na de koffie/thee en gebak is er een stadswandeling. Ook worden de wallen bezichtigd. Dit alles onder deskundige leiding van gidsen.

Na de lunch is er een programma voor eigen besteding.

Enige tips:

*Historisch museum Den Briel, Markt 1. Voor nadere informatie zie de website www.historischmuseumdenbriel.nl

*De Brielse Dom en de Sint-Catharijnekerk, Sint-Catharijnehof 1.

In deze kerk trouwde Willem van Oranje met zijn derde vrouw Charlotte van Bourbon. Tevens kunt u de toren van 318 treden beklimmen. Voor nadere informatie zie de website www.debrielsedom.nl

*De Bedevaartkerk H.H. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 (hoek kloosterweg). Voor nadere informatie zie de website www.martelarenvangorcum.nl

Wilt u de kerk bezoeken, geeft u zich dan op. Mail kunt u sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij voldoende belangstelling nemen wij contact op om te vragen of een bezoek mogelijk is.

*Bezoek aan het Asylplein waar monumenten te bezichtigen zijn.

*Winkelen in de historische straatjes.

*Terrasje bezoeken in de historische haven.

Voor verdere tips zie de site weekendtoerist.nl/wat-te-doen-in-brielle-tips/

De kosten:

Voor leden/partnerleden: € 65,00 p.p.

Voor niet-leden: € 71,50 p.p 

U kunt ook kiezen voor een alternatief zonder lunch.

Voor leden/partnerleden: € 40,50 p.p.

Voor niet-leden: € 47,00 p.p.

De excursie (busreis) kan doorgaan als er minimaal 45 personen deelnemen.

Wilt u zo snel mogelijk aangeven - doch uiterlijk 28 april - of u al dan niet meegaat en of u deel wilt nemen aan de lunch.

Mail hiervoor naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.