Beste leden,

Hopelijk hebt u afgelopen 5 juni genoten van de Brederodelezing. Hedy d’Ancona gaf als ‘levende bron’ een perfecte invulling aan de Joke Smit herdenkingslezing.

Inmiddels maken wij ons op voor de Algemene Ledenvergadering en lezing, gehouden door Kees Tukker. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt de jaarvergadering en lezing NIET gehouden op 25 augustus in het Klooster, maar WEL op 1 september a.s. in de Hoeksteen, Groenekade 7.

Het Klooster is door de overheid tijdelijk aangewezen als Corona testlocatie. Een kwestie van overmacht dus.
De Hoeksteen kan 60 personen verantwoord, volgens de Corona regels plaatsen. Dit betekent dat u zich tussen 24 juli en 28 augustus bij het secretariaat moet aanmelden voor bezoek aan de ALV en/of lezing. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er zal een presentielijst aanwezig zijn. Leden die, op volgorde van binnenkomst, boven de 60 personen uitkomen, worden op een wachtlijst geplaatst.

De Algemene Ledenvergadering begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur zijn de deuren open. De lezing begint om 20.30 uur en wordt om 21.45 uur afgesloten.

De uitnodiging en agenda voor de ALV zullen wij u tijdig toesturen.

De voedselcommissaris

In de lezing reconstrueert Kees Tukker, journalist, schrijver, redacteur en presentator voor verschillende programma’s van de
NOS en de AVRO, zoals Tussen Kunst en Kitsch, Een Vandaag en Wie is de Mol, het vergeten leven van zijn oudoom Jan Groen Tukker, die als topambtenaar voedselcommissaris was en in de Tweede Wereldoorlog gedwongen werd een gevaarlijk dubbelspel te spelen. In de oorlog hielp hij duizenden onderduikers aan eten, maar tegelijkertijd had hij de nazi’s nodig om zijn organisatie voor de provinciale voedselvoorziening vrij te houden van Duitse en NSB inmenging.

Het zal een zeer interessante en spannende lezing worden!

Ralf Krämer

Overige geplande activiteiten
Inhoudelijke info volgt in de volgende Nieuwsbrieven:

18 september 2021:
Kleine excursie naar Nieuwpoort. 14.00 uur. Met eigen vervoer.

6 oktober 2021:
Lezing Bas van Wiggen. Locatie volgt.

23 oktober 2021:
Excursie Den Bosch Vught. Corona afhankelijk.